Skip to main content

Inspirerende spreuken

Een spel dat gebruikt kan worden tijdens een etentje met vrienden en/of familie of bij een bijeenkomst om snel contact te maken met elkaar. Dit spel werkt verbindend voor mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. Aan de bestaande vriendschappen geeft het juist een nieuwe dimensie of een verdieping van de vriendschap.

Liefde

Happy

Passend


Wanneer?

Je gebruikt de kaartjes tijdens een etentje. Een gezellig avondje met vrienden of op een bijeenkomst om snel contact te maken. Het trekken van de kaartjes werkt verbindend voor mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. Aan de bestaande vriendschappen geeft het juist een nieuwe dimensie.

Je bereikt het beste resultaat door zoveel mogelijk open te staan voor wat de kaartjes willen zeggen. Soms is de wenk direct duidelijk, soms moet je over de aanwijzing dieper nadenken. En een enkele keer begrijp je de boodschap (nog) niet. Je vindt nu eenmaal niet altijd de juiste antwoorden op dat specifieke moment. Het is soms leren leven met de vraag. De oplossing en het inzicht liggen dan verder dan het denken.

Liefde

Happy

Passend


HOE WERKT HET?

Schud de kaartjes, spreidt de kaartjes als een waaier uit en biedt zee aan de anderen aan. Let er op dat de tekst van de kaartjes naar onderen ligt. Een ieder trekt een woord en een spreuk. Een kleine stilte is gepast zodat iedereen de tijd heeft om het woord of de spreuk tot zich door te laten dringen. 
Vervolgens vertellen de deelnemers om de beurt welk woord en spreuk ze hebben getrokken. Ze vertellen ook welk verband ze zien met zichzelf. De deelnemers kunnen hierbij op elkaar reageren. Dit werkt heel spiegelend. Een deelnemer laat iets van zichzelf zien en ervaart tegelijk hoe anderen hem of haar zien.

De spreuk en het woord hebben een speciale betekenis voor diegene die ze trekt, op dat moment en voor die dag. Vaak slaan de spreuk en het woord precies op dat wat iemand bezighoudt. Veelal is het woord een aanvulling op de spreuk. Of de spreuk toont de diepere bedoeling van het woord.

De filosofiekaartset kost €19,95

Liefde

Happy

Passend